Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Άλεξ (Αγ. Σοφίας)

Πηγή φωτο rejected.gr
Πηγή google maps.
Πηγή εφημερίδα "Μακεδονία"
08/09/1968
Πηγή vrisko.gr
Πηγή φωτογραφίας E.K.K.E. 1996.
Πηγή φωτογραφίας E.K.K.E. 1996.



ΑΛΕΞ Πηγή φωτογραφίας internet.


ΑΛΕΞ Ολύμπου 106 & Αγ. Σοφίας.
Θερινό. Λειτουργεί από το 1965.
Ιδιοκτησία Α. Βέργα
Πηγή φωτογραφίας internet.


Από etsgoout.eu
Συμπληρώνοντας 46 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας ένας από τους πρώτους θερινούς κινηματογράφους της πόλης μας ,το CINE ALEX ανοίγει και φέτος την αυλαία του στις 29 Μαΐου και σας περιμένει σε ένα κατάφυτο και ανανεωμένο περιβάλλον, που αποτελεί όαση για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού! Το CΙΝΕ ΑΛΕΧ , εγχείρημα του παππού Χαραλαμπου το 1968, συνεχίζει να σας ταξιδεύει στην μαγεία του κινηματογράφου υπό την διεύθυνση της μικρότερης κόρης του γεννήτορα του. Η καρέκλα τύπου "σκηνοθέτη" , το στρόγγυλο σιδερένιο τραπεζάκι, η παγωμένη μπύρα και το λαχταριστό hot-dog ανά χείρας φέρνουν στους μεγαλύτερους μνήμες από τα παλιά και στους νεότερους εικόνες μιας κάποιας ασπρόμαυρης ταινίας.

Απόσπασμα από mic.gr

Η κυρία Κωνσταντίνα Σιδέρη του Άλεξ
1. Ο Άλεξ ιδρύθηκε το 1968. Ο πατέρας μου είχε διαλέξει αυτό το όνομα, δεν ξέρω πως.
2. Επιτυχίες πάρα πολλές όλα αυτά τα χρόνια μέχρι το 1984-85. Συγκεκριμένα: Ήταν ζόρικος και τον έλεγαν Κρεμμύδα, μια περιπέτεια με τον Φράνκο Νέρο, την εποχή του σεισμού [Αύγουστος του 1978] ήταν και είναι αξέχαστος. Κάθε βράδυ κάναμε 1.200 εισιτήρια.
3. Δεν ξέρω τι να πω. Αμφίβολο το μέλλον. Βέβαια, πιστεύω ότι θα ξαναγυρίσει ο κόσμος στα θερινά γιατί είναι κάτι ανεπανάληπτο κι ωραίο. Φυσικά το οικόπεδο δεν είναι δική μου ιδιοκτησία. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να χτιστεί αλλά έχουμε μάθει πια να ζούμε με αυτήν την προ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη