Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αύρα (Καλαμαριά)

Πηγή αεροφωτογραφίας wikimapia.
Πηγή φωτο secure.lifo.gr
Πηγή internet
Πηγή φωτογραφίας internet.
Πηγή φωτογραφίας internet.
Πηγή φωτογραφίας E.K.K.E.
Πηγή φωτογραφίας internet.
Το πρόγραμμα.
ΑΥΡΑ Καλαμαριά, δίπλα στη πλαζ Αρετσούς.
Θερινό. Λειτουργεί από το 1997 ως σήμερα.
Θέσεις 300.
Πηγή φωτογραφίας internet.

Απόσπασμα από mic.gr
Ο κ. Παναγιώτης Μπουντούρης της Αύρας
1. Είναι δημοτική επιχείρηση. Ιδρύθηκε πριν 24 χρόνια επί δημάρχου Καλαμαριάς κου Λαζαρίδη. Το όνομά το οφείλει στην θαλασσινή αύρα επειδή ακριβώς βρίσκεται δίπλα στο κύμα. Ήταν ο πρώτος δημοτικός κινηματογράφος που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη.
2. Έχει γνωρίσει πολλές μεγάλες στιγμές αφού έπαιξε και παίζει ταινίες πρώτης προβολής, από το 1997 μάλιστα σε συνεργασία με τη Village κάνοντας αρκετές θερινές πρεμιέρες. Πρόσφατα, μια καλή στιγμή ήταν το Inception που έφερε θεατές κι από άλλες περιοχές.
3. Έχουν απομείνει πολύ λίγοι θερινοί που ελκύουν αρκετούς θεατές οι οποίοι δεν πηγαίνουν καν στους χειμερινούς αλλά προτιμούν τη δροσιά και την ανοιχτωσιά του νυχτερινού ουρανού. Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Από  kalamaria.gr
Με την ταινία «Ο Ηλίας του 16ου», ανοίγει την Δευτέρα 8 Ιουνίου ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος  ΑΥΡΑ στην Καλαμαριά, συνεχίζοντας και φέτος τη μαγική διαδρομή στην 7η τέχνη που  χαρίζει στους θαμώνες του, αξέχαστες νοσταλγικές στιγμές.
Οι ταινίες που επιλέχθηκαν και ορισμένες εξ αυτών είναι πρώτης προβολής συνεπικουρούμενες πάντα από τις χειμερινές επιτυχίες, θα δώσουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να δουν και να απολαύσουν  τις καινούριες αλλά και όσες δεν είχαν την ευκαιρία να δουν στις χειμερινές αίθουσες.
Στον φυσικό ειδυλλιακό χώρο της Αρετσούς, δίπλα στο κύμα, στήθηκε και λειτουργεί από το 1988 ο πρώτος δημοτικός κινηματογράφος «ΑΥΡΑ» που λειτούργησε  σ΄αυτή την πόλη και έχει εξοπλιστεί με τα τελειότερα συστήματα ήχου και εικόνας.
Είναι πάντως σημαντικό να αναφερθεί το γεγονός ότι στο χώρο αυτό υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη