Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Eλληνίς (Αγρίνιο)

Πηγή φωτο agriniopolitismos.gr 
Πηγή google maps.
Πηγή google maps.

Πηγή φωτογραφίας internet.
ΕΛΛΗΝΙΣ   Μ. Μπόσταρτη, Θερινό.
 Λειτουργεί ως σήμερα.
Πηγή φωτογραφίας internet.

Σχόλιο από Lifo
Mystique
Ο δημοτικός κινηματογράφος "Ελληνίς" στο Αγρίνιο!!
Το αγιόκλημα, το γιασεμί και ο κισσός που περιτριγυρίζουν το σινεμά καθώς και το δροσερό αεράκι κάνουν τις προβολές κάτω απο το βλέμμα των αστεριών, ακόμα καλύτερες. 


Από agriniopolitismos.gr 
Τo Κινηματογραφικό Εργαστήρι προσφέρει στους πολίτες του Αγρινίου τη δυνατότητα μιας συστηματικής προβολής της Έβδομης Τέχνης. Η θέληση για καλό κινηματογράφο και η αποφασιστικότητα μιας ομάδας νέων ανθρώπων, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του Κινηματογραφικού τμήματος το 1977. Κι αυτό έγινε σε καιρούς δύσκολους, που η γνωστή κρίση του κινηματογράφου ανάγκασε τις αίθουσες να κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Η ίδρυση και η λειτουργία του κινηματογραφικού τμήματος με προβολές σπουδαίων ταινιών κάθε βδομάδα, δεν ήταν ένα εύκολο έργο, αφού στην ουσία, αποτελεί μια πράξη αντίστασης στη μαζική μεταστροφή του κοινού προς την τηλεόραση. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, οι μάχες δόθηκαν με πάθος, με ένταση και με άποψη. Η προσέλευση θεατών είναι πια χαρακτηριστικά μεγάλη ενώ ο κύκλος των κινηματογραφόφιλων αργά, αλλά σταθερά συνεχώς διευρύνεται.
Λένε πως ο ρομαντισμός είναι μια αρετή περιττή στις μέρες μας, ειδικότερα όταν προσπαθούμε να τον στριμώξουμε στη λογική που επιτάσσει η τεχνολογική πρόοδος. Οι θερινοί κινηματογράφοι παραμένουν και σήμερα μοναδικές οάσεις πολιτισμού και ρομαντισμού με μοναδικά τους όπλα, το αγιόκλημα, το γιασεμί, τους κισσούς, το καθαρό αεράκι και τις προβολές κάτω από το φως του φεγγαριού.
Σας προσκαλούμε λοιπόν ακόμα ένα καλοκαίρι στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ τα ζεστά βράδια του Αγρινιώτικου καλοκαιριού για να μοιραστούμε τη μαγεία της Έβδομης Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη