Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ηλέκτρα (Ξυλόκαστρο)

Προσφορά Ρένα Ευσταθίου
08/07/2023.
Προσφορά Ρένα Ευσταθίου
08/07/2023.
Προσφορά Ρένα Ευσταθίου
08/07/2023.
Προσφορά Αθανασία, Γεωργία Ασημακοπούλου
08/09/2013.
Προσφορά Αθανασία, Γεωργία Ασημακοπούλου
08/09/2013.
Προσφορά Γιάννης Ζαρμπής, 30/08/2012.


Προσφορά Γιάννης Ζαρμπής, 30/08/2012.

Πηγή φωτογραφίας Κτηματολόγιο Α.Ε.
Προσφορά του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου
Γιάννη Εμίρη.
Προσφορά φωτογραφίας 
Γιώργος Καλύβας.
ΗΛΕΚΤΡΑ  Νικολοπούλου 2. Θερινό.
Ξεκίνησε το 1946. Το 1974 ανακαινίστηκε
και πέρασε σε ιδιοκτησία της οικογένειας
Ζαχαρία Εμίρη. Λειτουργεί ως σήμερα.  
Θέσεις 250.
Προσφορά φωτογραφίας Γιώργος Καλύβας. 

Πηγή φωτογραφίας flickr.


Σχόλιο του ιδιοκτήτη
Υποβλήθηκε 08/08/2010, 14:08
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Ο Κινημ/φος ΗΛΕΚΤΡΑ στο Ξυλόκαστρο ανήκει στην οικογένειά μου. Αν σας ενδιαφέρει διαθέτω κι άλλες φωτό (παλαιότερες, εσωτερικού, εισιτηρίων κλπ) που μπορώ να σας στείλω ώστε να συμπληρώσουν την συλλογή σας.


Απόσπασμα 29/07/2011 iefimerida.gr
Η Θάλεια Εμίρη διαχειρίζεται μαζί με τον αδερφό της το θερινό σινεμά «Ηλέκτρα» στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είμαστε χομπίστες», λέει κι εξηγεί: «Δεν ζούμε από αυτό. Ανήκει στην οικογένειά μας από το 1946». Ιδιοκτησία του πατέρα της το «Ηλέκτρα» βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Ξεφυλλίζοντας τις σημειώσεις, που κράταγε εκείνος σε ένα «τεφτέρι» για το σινεμά, διαπιστώνει πως η προσέλευση του κόσμου από το 1974 έχει μειωθεί κατά 50%. «Η μεγάλη κάμψη εμφανίστηκε το 1986 και μετά, κυρίως με την έλευση του βίντεο και της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα», αναφέρει η κ. Εμίρη και προσθέτει: «Επιπλέον, έχει μειωθεί η προσέλευση των νέων. Στην περιφέρεια, για σημαντική πλειονότητα νέων παιδιών το σινεμά δεν συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές. Βέβαια, από όσο γνωρίζω από συναδέλφους, στα μεγάλα αστικά κέντρα συμβαίνει το αντίθετο».
Όπως η ίδια εξηγεί, το θερινό σινεμά της περιφέρειας «πλήττεται κυρίως από το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι δεν έχουν κινηματογραφική παιδεία, δεν ενδιαφέρονται για τη διασκέδαση, που τους προσφέρει. Έχουν παιδεία τηλεόρασης. Προτιμούν να δουν την ταινία στη μικρή οθόνη ή στο βίντεο. Οι δε παραθεριστές, συνήθως είτε έχουν δει τις ταινίες τον χειμώνα, είτε προτιμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό».
Το θερινό σινεμά για την ίδια είναι συνδεδεμένο με τον πασατέμπο και τη μπύρα. «Το αναψυκτήριο για πολλά σινεμά είναι λύση ανάγκης. Αυτό γίνεται για να προσελκύσει περισσότερους θεατές, να αυξήσει τα έσοδα». Ωστόσο, ακόμη και με το αναψυκτήριο, ακόμη κι αν δεν μειώνεται αριθμός των θεατών, το περιθώριο κέρδους του αιθουσάρχη πέφτει. «Η τιμή ενοικίασης των ταινιών έχει αυξηθεί πολύ, σε αντίθεση με την τιμή του εισιτηρίου», λέει η κ. Εμίρη.

3 σχόλια:

Αντωνης είπε...

Υπήρχε στο Ξυλόκαστρο χειμερινός κινηματογράφος Ηλέκτρα εκτός από τον θερινό,και σε ποιο σημείο βρισκόταν;

Αντωνης είπε...

Υπάρχει καμία παλιά φωτογραφία του χειμερινού κινηματογράφου Ηλέκτρα;

Αντωνης είπε...

Από τον καιρό που λειτουργούσε;

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη