Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ζέφυρος Δημοτικός (Καβάλα)

Πηγή Wikimapia.
Πηγή φωτογραφίας από το βιβλίο τα "Θερινά σινεμά"
των Ι. Ασημακόπουλου, Δ. Τσεβά
Πηγή φωτογραφίας internet.
Πηγή φωτογραφίας internet.
Πηγή φωτογραφίας internet.
ΖΕΦΥΡΟΣ στο πάρκο Φαλήρου. Θερινό.
Λειτουργεί ως σήμερα.
Πηγή φωτογραφίας internet. 


Απόσπασμα 29/07/2011 iefimerida.gr

Ο θερινός κινηματογράφος "Ζέφυρος", ο μοναδικός της Καβάλας (και της ευρύτερης περιοχής, καθώς θερινό σινεμά δεν υπάρχει πλέον ούτε στη Θάσο), λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια από την Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας. "Ο κινηματογράφος εμφανίζει μια ιδιομορφία. Ίσως είναι ο μόνος θερινός κινηματογράφος πανελλαδικά που λειτουργεί εξολοκλήρου από Κινηματογραφική Λέσχη. Και αυτό συνεπάγεται ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώνουμε το πρόγραμμα όπως θέλουμε, κρατώντας ισορροπία ανάμεσα στις εμπορικές ταινίες και ταινίες με αισθητική άποψη", εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γρηγόρης Θεοδωρίδης.
Έτσι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επανεκδόσεις κλασικών ταινιών και λιγότερες εμπορικές ταινίες. "Το κοινό ζητάει τις παλιές ταινίες, γιατί έχει συνδέσει το θερινό σινεμά με την επιστροφή στο παρελθόν, το βιώνει ως συνολική εμπειρία", λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου.
Η μειωμένη επισκεψιμότητα των θεατών στις πρώτες φετινές προβολές κάθε άλλο παρά αποθάρρυνε τους υπεύθυνους λειτουργίας του κινηματογράφου. Στην οικονομική κρίση "απαντούν" με μειωμένο εισιτήριο κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (στα πέντε ευρώ), με εθελοντική εργασία των μελών της Κινηματογραφικής Λέσχης προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα, με δωρεάν μεταμεσονύχτιες προβολές κάθε Παρασκευή και Σάββατο, καθώς και με διάδοση των δράσεων της Λέσχης μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα.
Και για του χρόνου, ο κ. Θεοδωρίδης αποκαλύπτει ότι υπάρχουν σκέψεις για εμπλουτισμό του προγράμματος του "Ζέφυρου" με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη