Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Σινέ Καμάρι (Σαντορίνη)

.Πηγή φωτογραφίας cinemakamari.gr..

Πηγή φωτογραφίας cinemakamari.gr..

Προσφορά Πατρίσια Σκλιάμη, Αύγουστος 2009.
Προσφορά Πατρίσια Σκλιάμη, Αύγουστος 2009.
Προσφορά Πατρίσια Σκλιάμη, Αύγουστος 2009.
Προσφορά Πατρίσια Σκλιάμη, Αύγουστος 2009.
Προσφορά Πατρίσια Σκλιάμη, Αύγουστος 2009.
Προσφορά Πατρίσια Σκλιάμη, Αύγουστος 2009.
Πηγή φωτογραφίας internet.
Πηγή φωτογραφίας internet.
Πηγή φωτογραφίας flickr.
Πηγή φωτογραφίας internet.

ΣΙΝΕ ΚΑΜΑΡΙ Καμάρι. Χειμερινό.
Ιδιοκτησία Αντώνης Κουτρουμπίλης.
Λειτουργεί ως σήμερα.
Πηγή φωτογραφίας flickr.

Από ertopen.com
Το «Cine Kamari» στη Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους δέκα καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Για το «Cine Kamari», που το συναντάμε στην 8η θέση της σχετικής λίστας, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη, για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών βοτάνων και απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια του ελληνικού ουρανού.

Απόσπασμα 29/07/2011 iefimerida.gr
Ο Αντώνης Κουντρουμπίνης διατηρεί σινεμά στη Σαντορίνη από το 1987. Βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, που οδηγεί προς το Καμάρι και έχει πάρει το όνομά του από εκεί. Όπως λέει, το σινεμά το έκτισε μόνος του, είναι 300 θεατών και το μοναδικό στη Σαντορίνη πριν από 24 χρόνια.
«Οι πιτσιρικάδες δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είναι. Πήγαιναν πίσω από την οθόνη για να πειστούν πως δεν είναι τηλεόραση», θυμάται. Αργότερα, δημιουργήθηκε στο νησί και μία χειμερινή αίθουσα, που λειτουργεί και το καλοκαίρι με κλιματισμό. «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος», λέει ο Κουντρουμπίνης.
Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι δύσκολο να διατηρεί κανείς κάποιο θερινό σινεμά σε νησί, καθώς τα έξοδα είναι μεγάλα και για τη συντήρηση της αίθουσας και για την αγορά ταινιών. Για τον λόγο αυτό, αναζητεί εναλλακτικές για να τα καταφέρει.
«Οργανώνω, ή παραχωρώ, τον χώρο για να φιλοξενήσω διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, όπως συναυλίες με Έλληνες καλλιτέχνες, παραστάσεις, θέατρα σκιών και μαριονέτες. Αν δεν το έκανα αυτό, δεν θα μπορούσα να επιβιώσω. Όχι ότι είναι όλα κερδοφόρα, έχουν και αυτά το ρίσκο τους», λέει. Άλλωστε, η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία του χώρου.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, το θερινό σινεμά μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί πολυτέλεια, ειδικά για μία τετραμελή οικογένεια. Έχουμε κρατήσει το εισιτήριο στα 7 ευρώ τόσα χρόνια. Δεν μπορώ να το ανεβάσω. Υπάρχουν άνθρωποι, που στερούνται για να το πληρώσουν κι αυτοί, αν το εισιτήριο ανέβει, δεν θα έρθουν», λέει.
Η αίθουσα, πάντως, είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονο ηχοσύστημα. Το μπαρ πλούσιο και σε λιχουδιές και δροσιστικά κοκτέιλ. Όσο για την επιλογή ταινιών, ο κ. Κουντρουμπίνης «παίζει» όλα τα είδη, αλλά επιλέγει κυρίως ξένες, αγγλόφωνες, επειδή οι θεατές στην πλειονότητά τους είναι τουρίστες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη